Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
la-cantina-verde-buitenkant

#21 Bezoekje aan Polopos

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Bezoekje aan Polopos

Polopos een bekend dorpje

Op de laatste dag van ons verblijf brengen we een bezoekje aan Polopos. Polopos is voor sommige Nederlanders een bekend dorp. In 2019 stond het dorp centraal tijdens het programma ” het Spaanse dorp: Polopos” wat te zien was bij RTL 4. Tijdens het programma staan 3 stellen en 2 gezinnen centraal die de opdracht krijgen om Polopos een boost te geven.  Het dorp telde tijdens de start van het programma 60 inwoners dat aantal is aardig toegenomen sinds 2019.

uitkijkpunt-over-polopos
la-cantina-verde-buitenkant

La Cantina Verde

Vanaf ons adres is het ongeveer 10 minuutjes rijden naar Polopos wat op 800 meter gelegen is. We hebben daar een afspraak met Esther en René, de eigenaren van het vegetarische restaurant La Cantina Verde. Hun verhaal is nu te lezen in onze rubriek ”in gesprek met” .  We spreken af om ‘s avonds een hapje te eten in het restaurant. Eigenlijk zijn ze dicht op dinsdag maar voor ons wordt er een uitzondering gemaakt, super leuk!

bar-la-cantina-verde-polopos
restaurant-la-cantina-verde

Regen regen en nog meer regen

Na het interview willen we nog eventjes door het dorp wandelen. Het weer is echter erg slecht vandaag. Daarom besluiten we om daar van af te zien. We rijden de berg af en gaan richting de kust. Ook daar is het erg stormachtig. Voor de lunch zoeken we een leuk tentje  en keren daarna terug naar naar ons verblijf, waar we een middag de tijd nemen om al het een en ander uit te werken.

menu-la-cantina-verde
zoete-aardappel-salade-la-cantina-verde

Het diner

‘s Avonds keren we terug naar La Cantina Verde voor het diner. We zijn erg benieuwd. In Spanje zijn we erachter gekomen dat bij veel restaurantjes de groente ontbreekt of zo wordt doorgekookt dat er geen vitamine meer in zit. Dat moet bij een vegetarisch restaurant wel goed komen! Het smaakt ons allemaal erg goed. Beiden kiezen we voor het 3-gangen menu. Dat bestaat uit: een salade met zoete aardappel, een vegetarische lasagne en een worteltaart als afsluiter. Daarnaast is het restaurant erg sfeervol en geeft het je het gevoel dat je in een woonkamer zit te dineren. Wij vonden het bezoekje aan La Cantina Verde erg geslaagd. Een mooie afsluiting van ons verblijf in Polopos. Wij vervolgen onze reis naar de laatste stop van deze trip: Vélez-Rubio… 

vegetarische-lasagne-la-cantina-verde
worteltaart-la-cantina-verde