Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
overzicht-van-mijas

#57 dagtrip naar Mijas

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Dagtripje naar Mijas

Het mooie weer zet zich door in Andalusië. De hele week zijn de temperaturen al rond de 20 graden en ook vandaag is het weer lekker zonnig. Mooi weer om op pad te gaan. Vandaag gaan we naar het prachtige witte dorp Mijas, gelegen op zo’n 15 minuten rijden van Alhaurín el Grande. Voor vertrek eten we nog even van ons brood zelfgemaakte zuurdesembrood. Jammie. 

zelfgemaakt-zuurdesembrood
blauwe-bloempotten-aan-de-muur-in-de-straten-van-mijas

Behoorlijk druk

Eenmaal in Mijas blijkt het dat we een beetje aan de late kant zijn. Rond 11 uur rijden we het dorp in en het is al ontzettend druk. Toch wagen we een poging om een parkeerplek te vinden in het dorp maar de lange rij voor de parkeergarage biedt weinig hoop… We rijden door allerlei straatjes maar elke parkeerplaats die we tegenkomen staat propvol, nou dat wordt nog wat…

Uiteindelijk vinden we net als vele anderen buiten het dorp met wat kunst en vliegwerk een parkeerplaats. Nou ons bezoek aan Mijas kan beginnen!

verkeersdrukte-in-mijas
gezellig-pleintje-in-mijas

Op pad in Mijas met Tuk Tuk Spain

We lopen het centrum. Iedere woensdag en zaterdag is er een gratis flamencoshow voor de toeristen daar komen heel wat mensen op af en verklaart de drukte wel, haha! Na wat research online vinden we een leuke tour om Mijas te ontdekken: Tuk Tuk Spain. Vaak zie je in de Spaanse dorpen dat er tours worden aangeboden waarbij ezels of paarden de kar trekken. Daar zijn wij niet zo’n fan van. De tuk tuk is voor ons een mooi alternatief!

We stappen in bij onze enthousiaste gids Náthalie en zijn klaar om Mijas te verkennen. Het wordt een onwijs leuke tour waarbij Náthalie ons enorm veel informatie geeft over het dorp. We rijden door de smalle straatjes en komen er al gauw achter hoe mooi het dorp Mijas is. Overal vind je van die typische smalle witte straatjes met in de verte of het uitzicht op de zee of op de bergen, prachtig!

met-de-tuk-tuk-door-mijas
op-tour-door-mijas-met-tuk-tuk-spain

Nog een extra rondje door Mijas

We sluiten de tour af op het uitkijkpunt over Mijas en geven onze ogen nog een keer goed de kost over de prachtige omgeving.

Na de tour gaan we nog eventjes te voet Mijas in. Tijdens de tour reden we langs Plaza de Toros wat bekend staat als een van de kleinste stierenvechtarena’s van heel Spanje. Daar willen we nog wel even een kijkje nemen. Wat meteen opvalt is de ovale vorm van de arena. Grappig aangezien de meeste arena’s rond van vorm zijn. De arena wordt inmiddels niet meer gebruikt voor stierenvechten, maar flamencoshows zijn er wel te zien!

plaza-de-toros-mijas
uitzicht-op-zee-vanuit-mijas

Wij hebben onwijs genoten van ons bezoek aan Mijas. Wat een heerlijk dorp in een prachtige omgeving. We komen zeker nog een keer terug!