Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
carmesi-buitenaanzicht

Carmesí is geopend!

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Carmesí opent zijn deuren

We zijn inmiddels 3 maanden verder na het vertrek uit Nederland. De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt om Fredericks tapasbar om te toveren tot Carmesí. Alle achtergebleven spullen eruit gehaald. Blijkbaar is het in Spanje gebruikelijk dat wanneer je weggaat je alles wat je niet meer wilt gewoon achterlaat, hahaha. Maar goed dat heeft de pret niet mogen drukken. Na alle oude zooi afgevoerd te hebben zijn we aan de slag gegaan en hebben we Carmesí naar onze smaak ingericht. We mogen best tevreden zijn over het eindresultaat. 

ton-tijdens-opening-carmesi
gerechten-carmesi

De officiële opening

Op 6 april draaien we eindelijk onze eerste dag. Op 17 april vindt de officiële opening plaats. Vrienden en familie zijn aanwezig. Met het sabreren van de fles champagne is het startschot nu dan echt gegeven. We zijn los. Laat het seizoen maar komen, wij zijn er klaar voor! Carmesí is geopend.

ton-opent-een-fles-champagne
inge-tijdens-opening-carmesi

Tijd voor een bezoekje

Aangezien de redactie van GenieteninAndalusie.nl zich deze weken in Andalusië bevindt, willen we natuurlijk niets anders dan een bezoekje brengen aan restaurante Carmesí. Wij hebben Carmesí op de voet gevolgd en kunnen niet wachten om het restaurant nu met eigen ogen te zien. We verblijven bij Finca La Vida Loca in hetzelfde dorp, dus als er een moment is om te gaan is dat nu!

We komen het terras op waar Inge & Ton al op ons staan te wachten. Wat een gezellig terras en de inrichting van het restaurant spreekt ons ook erg aan. Hier willen we wel gezellig een hapje eten. Inge neemt de bediening voor haar rekening en Ton houdt zich bezig met de gerechten. Ze doen het met z’n tweeën en dat zal ook zo blijven. Wat een goed team!

bar-in-restaurant-carmesi-benalmadena
restaurante-carmesi-benalmadena

De gerechten smaken ons uitstekend. Erik & ik gaan voor de visgerechten. Annelies dacht in eerste instantie dat er voor haar niet veel bij zou zitten. Na het zien van de menukaart leken er weinig vegetarische opties aanwezig. Maar niets is minder waar, Ton laat zien flink creatief te kunnen koken en verrast Annelies met een heerlijk vegetarisch voor- en hoofdgerecht. Alle 3 hebben we heerlijk gegeten. 

vega-voorgerecht-carmesi-benalmadena 2
visgerecht-carmesi
voorgerecht-zalm-carmesi

Ronde 2

Na afloop kletsen we nog een beetje na. Wat een gezellige avond was het! Het bevalt ons zo goed dat we 2 dagen later opnieuw aanschuiven. Andere gerechten, maar wederom ontzettend lekker. Benalmádena mag zich gelukkig prijzen met zo’n aanwinst op culinair gebied.

voorgerecht-eend-carmesi
rode-biet-carpacio-restaurant-carmesi-benalmadena
vleesgerecht-carmesi

Een absolute aanrader

Wij hebben ontzettend genoten van de avonden bij Carmesí. Het fantastische eten en de gezelligheid zijn de ingredienten voor een zeer geslaagd avondje uit in Benalmádena pueblo.

Ben je in of in de buurt van Benalmádena pueblo? Ga dan zeker eten bij Carmesí. Daar zul je geen spijt van krijgen. Let wel even op, Google maps kan je zo maar verkeerd sturen. Zo belandden wij in een woonwijk. Carmesí zit aan de Avenida del Chorillo tegenover Fuente del Chorillo. Ton is bezig met Google Maps om dit aangepast te krijgen. Maar mocht je, net als wij, ook in de woonwijk belandden, geef dan deze fontein in en het komt goed.

Wij wensen Ton & Inge heel veel succes met Carmesí en hebben er alle vertrouwen in dat het restaurant een succes wordt. De redactie komt zeker nog een keertje langs…

inge-bart-ton-carmesi-restaurant-benalmadena