Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
tegelplateau-malaga

#51 Politie Málaga is je beste vriend!

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 2 minuten

We zijn in Málaga

Zo, we hebben er zo’n 2500 km op zitten als we Málaga binnenrijden. Nu nog even snel naar ons appartement voor de komende dagen. O jee, wegblokkade. Hoe komen we nu bij ons appartement?

Ik stap uit en loop naar de politie, die iets verderop staat. ‘Nee, hier kan je echt niet door, afgesloten in verband met de Semana Santa.’ Oké, wat nu?

De politieagent stelt voor dat we een klein stukje doorrijden en bij de volgende afzetting het met de agenten daar overleggen.

We rijden een paar straten verder, totdat we agenten bij een nieuwe wegblokkade zien. Ik stap weer uit en spreek de agenten aan. ‘Hoe kunnen wij bij ons appartement en parkeergarage komen?’

Er wordt druk overlegd. Eén van de agenten wijst zijn collega aan en zegt ‘Breng jij ze maar even’. De betreffende agent kijkt een beetje moeilijk, maar gaat akkoord. Tegen ons zegt hij, dat we er niet uit kunnen voor zaterdag. Dat vinden we prima. We hebben wel even genoeg gereden en gaan pas zaterdag weer weg.

afgezet-gebied-semana-santa-malaga-2024

Hup, de paaltjes gaan uit de grond en we volgen de motoragent. Al snel wordt ons duidelijk waarom hij een beetje moeilijk keek. Hij weet de weg niet. Hij vraagt overal de weg en zelfs tegen de richting in rijdend, belanden we uiteindelijk in ‘onze’ straat.

We bedanken de agent voor zijn service. Echt top! Politie Málaga is onze redder in nood.

straat-appartement-malaga

Het appartement

Yes, we zijn er. Nu snel de sleutel uit het kastje, de auto in de garage parkeren en het appartement in. Toch?

Helaas, er blijkt geen sleutel in het kastje te zitten 😱

leeg-sleutelkastje

Naar binnen

We nemen contact op met  de eigenaar en die meldt dat een collega onderweg is.

Na zo’n 10 minuten arriveert zij en kunnen we de garage in. Niet veel later ploffen we dan toch neer op de bank. We zijn er nu echt!  Pfff.