Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
op-pad-met-creavonturas

#74 Op de mountainbike met Creavonturas

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 4 minuten

Klaar voor een mountainbike avontuur

Het is heerlijk wakker worden bij B&B Finca Alegria de la Vida. Met de flappen van de tent open hoop ik een glimp op te vangen van de zonsopgang. Echter hebben we geen mazzel, want vandaag start de dag behoorlijk bewolkt. Dat is jammer, maar gelukkig hebben we morgen nog een kans! Ik heb heerlijk geslapen en voel me uitgerust. Dat komt goed uit want vandaag gaan we een tour op een elektrische mountainbike doen. We starten de dag goed met een heerlijk en uitgebreid ontbijt. We kletsen meteen wat bij met de andere gasten en vernemen zo wat hun plannen zijn voor vandaag. Nadat we een goede bodem hebben gelegd is het tijd om richting de kust te gaan.

Op naar Creavonturas

We hebben namelijk afgesproken met Ingrid & Henriette, de eigenaressen van Creavonturas. Creavonturas is een leuk bedrijf dat fietstours organiseert in de omgeving van Fuengirola/Mijas. Vandaag staat voor ons de route ‘El Campo La Cala de Mijas’ op het programma. Een route waarbij we zowel een stukje door het binnenland fietsen als langs de kust. Dat klinkt heerlijk!

We krijgen instructies over de mountainbikes. Het zijn elektrische fietsen met 5 versnellingen en met goede dikke banden. Zo heb je ook op grindpaden meer dan genoeg grip. Afremmen moet je pompend doen. Met de instructies op zak en helm op is het tijd om te vertrekken.

de-fietsen-van-creavonturas
fietsen-geparkeerd-aan-het-strand

Op pad met Creavonturas door de campo

We rijden eerst omhoog richting een uitkijkpunt. Met de versnellingen van de elektrische mountainbike is het een koud kunstje om naar de top te fietsen. Het fietsen is erg comfortabel en de zon is inmiddels flink gaan schijnen, ook mooi meegenomen!

Bij de top stoppen we even en hebben we een prachtig uitzicht over aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de zee. Het is niet helder genoeg om Gibraltar te zien liggen, maar het uitzicht is fantastisch!

fietsen-van-creavonturas-geparkeerd-met-de-bergen-op-de-achtergrond
fietsen-door-de-campo

Lekker lunchen aan de kust

We rijden weer naar beneden. Onderweg krijgen we extra informatie van Ingrid & Henriette, over de omgeving waar we doorheen fietsen. Altijd leuk om over een gebied meer te weten te komen. We rijden door naar La Cala de Mijas waar er een lunchstop op de planning staat. We belanden bij een gezellig restaurantje op één minuut lopen van het strand.

Ons staat een heerlijk menu del día te wachten met eerst salades en allerlei visjes. En toetjes ter afsluiting. Het smaakt heerlijk en met een goed gevulde maag gaan we weer op pad.

We fietsen een stuk langs de kust met een heerlijk windje en zilte lucht die het fietsen aan zee erg aangenaam maken. We stoppen nog eventjes voor een drankje bij een wat rustiger strandje om vervolgens terug te keren naar de startplek. Via het binnenland gaan we weer terug. Het mooie van het voorjaar is dat alles nog zo mooi groen is en dat alles prachtig in bloei staat. De geuren zijn heerlijk het is een fantastische ervaring.

fietsen-geparkeerd-langs-de-kust
lekker-lunchen-tijdens-de-fietstour-met-creavonturas
fietsend-langs-zee
met-de-fiets-door-de-natuur

Na een tocht van 5 uur (inclusief stops) komt er een einde aan onze fietstocht. Wat een leuke activiteit! Je ontdekt in een paar uur zoveel mooie plekjes. Zo zie je maar weer eens wat Andalusië aan landschappen allemaal te bieden heeft. We nemen afscheid van Ingrid & Henriette en keren terug naar Finca Alegria de la Vida. Daar duik ik onder de buitendoche. Wat is dat leuk zeg, douchen in de buitenlucht. Zeker met zo’n fraai uitzicht als hier. Ik knap er weer helemaal van op en vol energie ben ik klaar voor het diner.

buitendouche-finca-alegria-de-la-vida-pizarra
toetje-bij-finca-alegria-de-la-vida

Diner bij Finca Alegria de la Vida

Deze avond eten we bij de B&B en dat blijkt een goede keus te zijn. Net als wij sluiten de andere gasten ook aan.

Bert is een uitstekende kok en serveert ons een overheerlijke, vegetarische lasagne. Ook het toetje is verrukkelijk. Het is gezellig en we kletsen gezellig met de eigenaren en de andere gasten. Een prachtige dag wordt op deze manier in stijl afgesloten. 

Omdat het nog nog best afkoelt en we ook wel moe zijn van een hele dag fietsen, al was het op zo’n elektrische mountainbike natuurlijk erg relaxt, besluiten we om lekker onze tenten in te duiken. 

Wat doen we toch veel en wat ontmoeten we elke keer weer leuke mensen! Genieten in Andalusië, ja dat doen we echt volop!