Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
kijkje-in-la-geoda-de-pulpi-almeria

Geode van Pulpí

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

De Geode van Pulpí, beter bekend als de ‘’Gigant van Pulpí’’ (El Gigante de Pulpí) is een indrukwekkende en de op een na grootste Geode ter wereld. De grootste Geode ter wereld ligt in Mexico. Vanwege de temperaturen en hoge luchtvochtigheid is het haast onmogelijk om deze Geode te bezoeken. Dit zorgt ervoor dat de Geode in Pulpí de grootste is die je kunt bezoeken.

Geode van Pulpí

buiten-bij-de-geode-van-pulpi

De geode is een holle rotsformatie die mineralen bevat. De geode is gelegen in de stad Pulpí in de provincie Almería.  Tijdens mijnbouwwerkzaamheden in een zink- en loodmijn werd de geode per toeval ontdekt in 1999.

De Geode is opgebouwd uit kristallen van kwarts en amethist en is ongeveer 8 meter lang, 2 meter breed en 1,8 meter hoog. De binnenzijde is bezaaid met prachtige paarse kristallen, wat het een opvallende natuurlijke formatie maakt.

de-geode-van-pulpi
schitterende-kristallen

De geode van Pulpí, toegankelijk voor publiek

Om de geode toegankelijk te maken voor het publiek, is er een speciale galerij en een platform gecreëerd, zodat bezoekers de prachtige kristallen veilig en van dichtbij kunnen bekijken. De Geode van Pulpí heeft sinds de ontdekking veel aandacht getrokken van geologen, mineralogen en toeristen. De geode heeft ook de lokale gemeenschap van Pulpí op de kaart gezet als een bestemming voor natuurliefhebbers en geïnteresseerden in geologie.

Deze bezienswaardigheid heeft de regio een enorme boost gegeven. Zo trekt de geode veel toeristen, maar profiteren hier ook de lokale horeca, accommodaties en voedingsmarkten van mee. 

rotswand-in-de-mijnen-van-pulpi

De Geode is een uniek natuurverschijnsel die de fraaiheid en ingewikkeldheid van de aarde’s geologische processen laat zien. Tot op de dag van vandaag is het een populaire toeristische attractie en een mooi voorbeeld van de wonderen die diep in de aarde verborgen kunnen liggen. Deze recente ontdekking inspireert avonturiers, wetenschappers en nieuwsgierige mensen om verder te kijken dan wat al bekend is aan prachtige schatten op onze planeet.

gang-naar-geode-van-pulpi
kristallen-in-de-mijnen-geode-van-pulpi

De tour naar de geode

Onder begeleiding van een gids kun je de Geode bekijken. De tour duurt ongeveer een 1,5 uur. Verplicht moet je een haarnetje en een helm dragen bij het betreden van de mijn. De uitleg is in het Spaans maar mocht je de taal niet machtig zijn dan kun je een audiosetje huren voor slechts 2 euro. Om bij de Geode te komen maak je een daling van zo’n 50 meter via een spiraaltrap. Mocht je slecht te been zijn dan kun je ook met de lift naar beneden.

Je kunt niet om de Geode heenlopen maar je moet je hoofd in de geode steken. De kristallen die je vervolgens ziet zijn werkelijk prachtig. WAUW! wat een schitterend aanzicht. Ter bescherming van de geode moet je wel handschoenen en een mondkapje dragen bij het bekijken van de Geode. Mocht je het leuk vinden kan de gids een foto van je maken met de geode op de achtergrond. Zo’n bijzondere ervaring moet je natuurlijk wel even vastleggen!

foto-voor-la-geoda-de-pulpi-almeria

Bij een vakantie of bezoek aan de provincie Almería zou de Geode Pulpí zeker op je lijst moeten staan. Wat een schitterend aanzicht een mooi voorbeeld van wat voor schitterende schatten de aarde te bieden heeft.