Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
antequera-malaga-andalusie

#92 Op stap vanuit Casa Valle de Oro

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Zoals eerder gezegd blijven we een paar dagen bij Casa Valle de Oro. Dat bevalt ons goed. We slapen uitstekend in de yurt, genieten van de ontbijtjes en op onze laatste avond sluiten we nogmaals aan voor het diner.

Wederom een gezellige avond tot in de late uurtjes. 

Overdag gaan we natuurlijk ook op stap.

Antequera

zicht-op-antequera-andalusie
alcazaba-antequera-malaga-andalusie
kerk-antequera

Deze plaats staat al een tijdje op ons lijstje. El Torcal ligt vlak hierbij en dat bijzondere gebied hebben we al bezocht. Daar kun je fijn wandelen tussen de fraaie rotsformaties. Een aanrader wat ons betreft!

Nu gaan we naar de stad. Die verrast ons. Mooie Moorse straatjes, het Alcazaba en teveel kerken om allemaal te bezoeken. We hebben een heerlijke dag met een fijne lunch. Dat doen we steeds later op de middag. Een nieuwe gewoonte. Soms eten we ‘s avonds niet eens meer.

We sluiten af met een bezoekje aan de stierenvechtersarena. Plaza de Toros. Die vind je bijna in elke stad. Op steeds meer plaatsen wordt deze niet langer voor het stierenvechten gebruikt, maar op een aantal zeker nog wel. Zoals bijvoorbeeld in Sevilla. Ook hier in Antequera vinden deze gevechten nog steeds plaats in het voorjaar. Voor de één is het een heilige traditie terwijl een ander het verafschuwt.

Lucena

kasteel-lucena

Een andere plaats die we bezoeken is Lucena. We beginnen in het kasteel. Daar lopen we eerst buiten rond. Vervolgens gaan we naar binnen, waar het een museum is. Het museum is interessant en we wandelen er op ons gemak doorheen. Eenmaal buiten lopen we naar het Palacio de los condes de Santa Ana. Het paleis heeft een mooie binnenplaats.

palacio-de-los-condes-de-santa-ana-lucena

Als we de trap op lopen valt mijn oog op het plafond. Dat is prachtig. Ik draai iets te snel, waardoor ik onderuit ga. Zo raak ik de stenen trap het eerst met mijn neus, maar wonder boven wonder loop ik geen verwondingen op. Voor ik het goed en wel besef, staan er twee Spaanse medewerkers naast me met een EHBO-kist. Die heb ik gelukkig niet nodig. Wel ontzettend attent. Voortaan mag ik wel een beetje beter opletten…

plafond-palacio-de-los-condes-de-santa-ana-lucena
de-trap-palacio-de-los-condes-de-santa-ana-lucena

Even offline

De B&B beschikt over wifi en ook het bereik met je telefoon is oké. Behalve in de yurt waarin wij overnachten. Die staat wat verder weg van het pand, op een mooie plek op het terrein. Wij hebben slechts af en toe een beetje bereik. Voor ons is dat wel even goed. Zo geniet ik weer eens van een goed boek, want de boekenkast bij Casa Valle de Oro is goed gevuld. Superfijn! De tijd vliegt en morgen gaan we al weer naar onze volgende stek…

bed-yurt-casa-valle-de-oro-villanueva-de-algaidas