Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
leroy-en-lusiana

Lesmateriaal van Overal Spaans

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Er zijn zowel voor beginners als semi-gevorderden genoeg opties om online Spaans te leren. Leroy & Lusiana hebben een zeer uitgebreide cursus opgesteld met veel en vooral ook leuk lesmateriaal. Je kunt dus  flink aan de gang met de Spaanse taal.

Het lesmateriaal van Overal Spaans

De opzet

Iedere les begint met een instructiefilmpje over het onderwerp van die les. Leroy & Lusiana bespreken samen de stof op een leuke en ontspannen manier. Zodra het onderwerp is behandeld en er een aantal voorbeelden benoemd zijn gaan Lusiana en Leroy dieper in op de stof. Na de uitleg in het filmpje volgt een quiz. Dan kun je meteen testen wat je nog weet. Een leuke manier om te kijken of de stof goed is blijven hangen. Je kunt oefenen met zowel open als gesloten vragen.

quiz-overal-spaans

Elke les beschikt over een kleine podcast waar je de behandelde stof uit de video nog eens kunt terug luisteren.

Nadat je de quiz hebt voltooid kun je verder met de bijlagen, die je bij elke les terug vindt. Een bijlage is een les om je woordenschat te verbeteren. Dat helpt weer bij het vormen van Spaanse zinnen.

Ook vind je een bijlage waar je kunt oefenen met de behandelde stof van de afgelopen les. Om jezelf nog eens extra uit te dagen. De antwoorden van de opdrachten vind je op de volgende pagina.

opdrachten-overal-spaans
podcast-overal-spaans

De verschillende cursussen

Je kunt bij Overal Spaans kiezen uit 3 verschillende cursussen:

  • Een mini-cursus voor beginners
  • Beginnerscursus
  • Semi Gevorderden Cursus

Een mini-cursus voor beginners

Deze kleine cursus is een eerste kennismaking met de Spaanse taal. De cursus bestaat uit 7 verschillende lessen. Je leert basiszinnen te vormen en  je woordenschat uit te breiden. Verder vind je hier een aantal bonuslessen waarmee je kan focussen op je uitspraak, het verbeteren van je woordenschat en op welke veelgemaakte fouten je moet letten. Om deze cursus af te ronden is er nog een quiz opgenomen, waarbij je je kunt meten wat je niveau is.

Beginnerscursus

De beginnerscursus bestaat uit zo’n 40 onderdelen. Aan het eind is er een examen om zo te bepalen  waar je niveau ligt. Na het succesvol afronden van deze cursus ben je in staat om van alles te regelen in het Spaans. Ook beschik je over een aardige woordenschat  en heb je op het gebied van grammaticaregels een aardige basis staan.

Semi Gevorderden Cursus

Mocht je al een flinke basis hebben dan kan je aan de slag met de Semi Gevorderden Cursus. Tijdens de cursus ga je stevig de diepte in en leer je regels omtrent zaken zoals: werkwoorden in de verleden tijd, voltooid/onvoltooide verleden tijd en nog veel meer. Ook deze cursus wordt afgesloten met een examen. Na het voltooien van deze cursus heb je een zeer stevige basis om je goed te redden in het Spaans.

les-overal-spaans

Ook zijn er een aantal E-books beschikbaar. Hiermee kun je nog eens extra de nadruk  leggen op Spaanse werkwoorden en het vervoegen van onregelmatige werkwoorden. Je woordenschat verbeter je door te oefenen met woorden en korte zinnen.

les-over-het-werkwoord-estar-overal-spaans

‘Overal Spaans’ beschikt over fijne cursussen voor allerlei niveaus met uitgebreid lesmateriaal. De filmpjes waarin Leroy & Lusiana het onderwerp met de nodige humor uitleggen maken de lessen leuk en dynamisch. Deze aanpak werkt voor mij aanstekelijk. Na het kijken van een filmpje ben ik extra gemotiveerd om aan de slag te gaan. Voor mij is het dan ook een onwijs leuke cursus. Goed Spaans leren wordt op deze manier wel heel aantrekkelijk.