Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
bart-en-annelies-op-de-step-van-2wheels-tours-door-malaga

#60 Op de step door Málaga

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Met de step door Málaga

de-gibralfaro-berg-malaga

Steppen

We zijn inmiddels 2 weken onderweg met onze rondreis door Andalusië. Het is bijna tijd om voor nu gedag te zeggen tegen de provincie Málaga. Vanaf woensdag 10 april gaan we verder in de provincie Granada en Córdoba, ook daar kijken we erg naar uit! Voordat we doorreizen gaan we nog een keer naar Málaga om met de step op pad te gaan!

We beginnen de dag eerst met een fijn ontbijt bij onze verblijfplek Villa Botánica. Een heerlijk ontbijt met een prachtig uitzicht over Málaga en omstreken is een uitstekend begin van onze dag!

ontbijt-met-uitzicht-bij-villa-botanica

2Wheeltours Málaga

Na het ontbijt pakken we de auto naar het centrum van Málaga en gaan te voet naar 2Wheelstours Malaga. Waar we hebben afgesproken met de eigenaren Ton & Rita. Je vindt 2Wheelstours op een steenworp van het treinstation Malaga-Centro-Alameda en kent een uitstekende ligging als startpunt voor een rondje door het centrum van Málaga.

2Wheelstours Málaga beschikt over prachtige elektrische en solar steps. We proberen beide uit. Annelies gaat op de Solar step en ik neem de elektrische step. Na korte instructies zijn we er klaar voor!

de-elektrische-steps-van-2wheeltours-malaga
op-de-step-bij-2wheels-tours-malaga

Met de step de toerist uithangen 

We pakken de step en gaan samen met Ton op stap richting het centrum van Málaga. Het Centro Historico mogen we niet in met de step, maar we kunnen wel omhoog bij de Gibralfaro berg waar je op de top een prachtig uitzicht hebt over Málaga en de haven. We vinden onze weg naar boven. De step rijdt heerlijk relaxt en heeft 3 versnellingen. Met stand 1 ga je 10 km per uur met stand 2, 15 en met stand 3 bereik je 25 km per uur. Eenmaal boven aangekomen genieten we van het prachtige uitzicht.

We rijden vervolgens terug naar beneden en rijden nog eventjes naar het strand. Daarna is het tijd om de step terug te brengen. Wat een leuke manier om door Málaga te touren! We gaan te voet verder.

met-de-elektrische-step-de-berg-op
met-de-elektrische-step-naar-het-strand
tapasbar-la-tranca-in-malaga

Lekker lunchen met tapas

Het is inmiddels lunchtijd en we besluiten een tapasbar te proberen. We kiezen er één uit van de aan ons getipte en belanden bij tapasbar La Tranca. Een tapasbar met gezellige muziek en lekker, vooral gevuld met Spaans gegons, precies wat wij leuk vinden! Het is een knusse bar en we nemen plaats aan een van de ronde tonnen. We bestellen een paar tapas die ons fantastisch smaken. Een paar vegetarische tapas en enkele vis- en vlees tapas komen op de ton. Het smaakt allemaal heerlijk. De rekening wordt voor ons uitgeschreven op de bar, dat is weer eens iets anders. Voldaan gaan we weer op pad. 

We maken te voet nog een kleine wandeling door Málaga. Wat is het toch een fijne stad. Vervolgens keren we terug naar  Villa Botánica om nog een paar uurtjes te werken. Het is voorlopig ons laatste bezoek geweest aan Málaga. Morgen trekken we het binnenland van Granada in. Daar kijken we ook weer naar uit!

tapas-bij-tapasbar-tranca-malaga
tapas-bij-la-tranca-malaga
tapas-bestellen-bij-tapas-bar-tranca-malaga