Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
de-eigenaressen-van-creavonturas-ingrid-en-henriette

Creavonturas – fietstour in de omgeving van Fuengirola/Mijas

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 4 minuten

We genieten van de prachtige uitzichten tijdens de fietstour met Creavonturas. We ontdekken vandaag de prachtige omgeving van Mijas met stops in zowel het binnenland als aan de kust. Het is een prachtige tour waar we veel ontdekken en ook het zonnetje schijnt volop. Wat is het genieten hier!

bart-en-annelies-op-fietstour-met-creavonturas

De fietstours van Creavonturas in Fuengirola/Mijas

De start

Creavonturas is ontstaan vanuit een passie voor fietsen in combinatie met de trek naar avontuur. Een passie die  Ingrid en Henriette delen. In 2023 besluiten ze samen te starten met het aanbieden van georganiseerde fietstochten in het prachtige en afwisselende gebied Fuengirola / Mijas. Dat doen ze me elektrische mountainbikes. De omgeving van Fuengirola / Mijas heeft erg veel te bieden. Alleen al de diversiteit aan landschappen in een straal van een paar kilometer is indrukwekkend. De bergen zijn bijvoorbeeld maar een paar kilometer verwijderd van de kust.  Zo kun je binnen één tour volop genieten van een prachtige en afwisselende natuur.

prachtige-uitzichten-in-de-campo

De mountainbikes van Creavonturas

De omgeving kent behoorlijk wat hoogteverschillen en is daarom best pittig om doorheen te fietsen. Creavonturas houdt de fietstours voor iedereen toegankelijk met elektrische mountainbikes. 

De mountainbike kent 5 versnellingen, waarbij de 5e versnelling ervoor zorgt dat je ook in de bergen lekker relaxt kunt fietsen zonder dat je getraind moet zijn.

Ideaal want je bent in beweging en kunt tegelijkertijd ook genieten van de prachtige omgeving. De elektrische mountainbikes beschikken ook over stevige brede banden waardoor je meer dan genoeg grip hebt, ook op onverharde wegen. Kortom deze fietsen zijn zeer comfortabel.

de-mountainbikes-van-creavonturas
de-mountainbikes-van-creavonturas-geparkeerd-op-een-uitkijkpunt

De fietstours van Creavonturas

Creavonturas benut volop de mogelijkheden van het gebied en heeft een afwisselend aanbod fietstours. Wil je langs het strand, de bergen in of juist een fietstour door de stad en/of dorpen in de omgeving? Het is allemaal mogelijk! Je kunt de volgende tours boeken:

  • Fuengirola stadsroute 
  • Benalmádena Costa 
  • Benalmádena Pueblo 
  • El Campo La Cala de Mijas 
  • El Toro de Fuengirola 
  • Sunset tour 
  • Mijas Pueblo 

           

Meer weten over de tours, wat je per tour mag verwachten en wat het kost? Klik dan op de onderstaande button.

fietstour-creavonturas-mountainbikes-geparkeerd-aan-het-strand

Culinaire belevenis

Op pad gaan met Creavonturas draait niet alleen om fietsen. Tussendoor wordt er ook een pauze ingelast om te genieten van een heerlijke lunch. In Spanje is lekker tafelen een belangrijk onderdeel van de cultuur en dat is ook Ingrid & Henriette niet ontgaan. Halverwege de route stop je bij een lokaal restaurantje om even lekker te genieten van de Spaanse lekkernijen met een koud drankje. De lunch zit bij de prijs inbegrepen.

De fietstours duren ongeveer 3 uur. Uit eigen ervaring weten we dat in werkelijkheid de tour nog wel eens uitloopt, vooral als de groep waarmee je op stap bent van een lekker drankje houdt ;0)

lekker-lunchen-met-creavonturas
fietsen-geparkeerd-bij-het-strand

Meerdaagse fietsvakantie 

Krijg jij niet genoeg van fietsen en wil je langer op pad? Ook dat kan met Creavonturas. 

Creavonturas biedt meerdaagse fietsvakanties, van minimaal 3 en maximaal 5 dagen. Elke dag van je fietsvakantie kun je een keuze maken uit een van de door Creavonturas aangeboden fietsroutes. Je verblijft tijdens je fietsvakantie in een fijne villa of B&B. Ontbijt en lunch zijn beide inbegrepen.

Wil je tijdens zo’n fietsvakantie ook nog andere activiteiten ondernemen? Dan zijn er opties om je verblijf nog leuker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een een flamencoshow of golfclinic op één van de vele golfbanen aan de Costa del Sol.

fietsen-in-de-campo-van-mijas

Onze ervaring

Ook wij zijn met Creavonturas op stap geweest. Ingrid & Henriette hadden voor ons de route ‘El Campo La Cala de Mijas’ uitgezocht. Een fietsroute waar je zowel door het binnenland als langs de kust fietst. Na een korte uitleg van hoe onze e-bike werkt gaan we op pad. 

We beginnen in het binnenland met een mooie klim richting het uitkijkpunt. Door de versnellingen van de e-bike is de klim geen enkel probleem. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch met zowel de zee als de bergen in een blik gevangen, WAUW!

annelies-op-de-fiets-tijdens-de-fietstour-fuengirola-met-cravonturas
uitkijken-over-fuengirola

Vervolgens is La Cala de Mijas onze volgende stop waar een lekkere lunch op ons staat te wachten. Op loopafstand van zee in een lokaal restaurantje genieten we van de heerlijke lokale producten vooral de lokale visjes  (uiteraard zijn er voor Annelies ook vegetarische opties).

We vervolgen onze weg langs de stranden van La Cala de Mijas. Het leuke van deze plek is dat het nog niet zo toeristisch is en de stranden ook wat ongerepter zijn. We fietsen heerlijk over de boulevard en stoppen bij een gezellige strandje voor een extra drankje.

Het laatste stuk van de fietsroute fietsen we weer door de natuur richting het startpunt. Het is april en alles staat mooi in bloei. Je ziet het groen en ruikt de heerlijke geur van de bloemen. Wat een heerlijke tijd om de fietstocht te doen. Het is een fijne afsluiting van een zeer geslaagde fietstour. Wij kennen de regio al best aardig, maar hebben tijdens deze fietstour toch ook weer nieuwe plekken mogen ontdekken.

fietsen-langs-het-strand-tijdens-de-fietstour-fuengirola-creavonturas
fietsen-door-la-cala-de-mijas-met-creavonturas
fiets-van-creavonturas-geparkeerd-in-de-campo
de-buitenomgeving-van-fuengirola-fietstour-creavonturas

Wij bedanken Ingrid & Henriette voor de fantastische dag we komen zeker nog eens terug voor een andere route.

Creavonturas

Ingrid & Henriette

Telefoon: +31613842618 

Mail: info@creavonturas.com
Website: www.creavonturas.com