Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
finca-el-juncal-posadas-nederlandse-benb-in-cordoba

Finca el Juncal – Posadas, Córdoba

Foto van GenieteninAndalusie.nl
GenieteninAndalusie.nl
Leestijd: 4 minuten

In Posadas, zo’n 30 km van Córdoba, vind je de fijne Bed & Breakfast van de gastvrije Teja en Erik Schakenbos, Finca el Juncal. De ligging op het platteland is echt fantastisch. Het is er rustig, maar niet stil. Talrijke kwetterende vogeltjes doorbreken de stilte en dragen bij aan je vakantiegevoel.

Finca el Juncal is goed bereikbaar, zowel per auto als per trein. Er is een station in Posadas op zo’n 5 minuten rijden van de finca. Erik en Teja zijn graag bereid je te halen en te brengen. Ben je met de auto, maar wil je toch liever met de trein naar Córdoba of een andere plek dan kun je bij het station prima parkeren.

buitenterras-bed-and-breakfast-finca-el-juncal
zwembad-met-overdekt-terras-finca-el-juncal-cordoba
parkeerplaats-bij-finca-el-juncal
de-tuin-van-finca-el-juncal
overdekt-terras-finca-el-juncal-cordoba
voortuin-finca-el-juncal

Slaap in één van de fijne kamers van Finca el Juncal

Comfortabel!

1-persoons!

Goed slapen!

De finca heeft negen fijne slaapkamers. Zeven hiervan zijn voor twee personen en twee kamers zijn éénpersoons. Teja en Erik horen vaak dat mensen hier echt super slapen en ja, dat kunnen wij beamen. De bedden liggen heerlijk, het open raam en de plafondventilator bieden voldoende verkoeling. De gedeelde badkamers zijn schoon en fris.

De binnenruimtes van Finca el Juncal

Bij Finca el Juncal tref je een volledig ingerichte keuken en ruime woonkamer aan, met fraaie, zelfgemaakte kunst en meubels. En wil je graag iets lezen dan vind je in de boekenkast tal van boeken. Daar zit vast iets voor je bij.

Actief of ontspannen, voor beide is er volop ruimte bij Finca el Juncal!

Het riante zwembad, met maar liefst een lengte van zo’n 20 meter, is superfijn om baantjes te trekken, of, als je dat liever wilt, er lekker in rond te dobberen.

Op het terrein vind je, en niet toevallig (zie het interview met Erik en Teja), ook een tafeltennistafel en voetbaltafel. Ben je in voor een spelletje? 

tafeltennis-bij-finca-el-juncal-posadas-cordoba
voetbalspel-finca-el-juncal-posadas-cordoba

Fijne plekjes in de tuin

De finca ligt op een ruim perceel en biedt veel, heel veel. De tuin is groot en heeft diverse leuke plekjes, waar je je terug kunt trekken. In de zon of in de schaduw, het kan allebei.

Schuif lekker aan bij Teja & Erik

Het grote, overdekte terras van Finca el Juncal is de centrale ontmoetingsplek, waar je met andere gasten je belevenissen kunt delen en tips kunt uitwisselen. Voor die tips kun je overigens ook prima terecht bij de eigenaren. Mocht je ‘s avonds willen aanschuiven voor een lekkere maaltijd met veel groente uit eigen tuin, dan is dit de plek waar je moet zijn. Geef het in de ochtend wel even door als je mee wilt eten. Mocht je eventueel bijzondere eetwensen hebben, laat dat ook even weten, dan wordt hier rekening mee gehouden.

Tomatenhapje met een heerlijke saus

Wat een fijne plek om te dineren

Rijst met tofu, paddestoelen en groente

De tweede keuken / bar bij het buitenterras is compleet uitgerust en wel zo praktisch!

buitenterras-en-buitenkeuken
de-buitenkeuken-van-bed-and-breakfast-finca-el-juncal
buitenkeuken-van-finca-el-juncal

Al met al echt een fijne plek om te verblijven, of je nu op vakantie bent of remote wilt werken. Met leuke en gastvrije eigenaren. 

Finca el Juncal staat Te koop!

Altijd al gedroomd van een eigen B&B in Andalusië? Overweeg dan eens deze prachtige finca met vele mogelijkheden. Zie ook het interview met de eigenaren.

Het runnen van een B&B is veel werk. Teja en Erik worden al wat ouder en zouden het graag wat rustiger aan doen. Ze zijn echter nog steeds verliefd op deze plek en willen hier graag blijven. Maar ze willen óók dat de finca een fijne plek blijft voor gasten. Daarom staat de finca te koop én geven Erik en Teja de kopers een flinke korting als ze hier nog zo’n 10 jaar in hun huisje naast het zwembad kunnen blijven wonen. Ze bieden ook aan om bij te springen en te helpen als de nieuwe eigenaren dit op prijs stellen. Zo niet, hun huisje kijkt niet uit op het zwembad, dus privacy is gewaarborgd.

Erik & Teja Schakenbos

Finca El Juncal

Ctra. Villaviciosa
14730 Posadas
Córdoba, España

Telefoon: +34 628 595 299

reservations@fincaeljuncal.com
www.fincaeljuncal.com

teja-en-erik-schakenbos-finca-el-juncal-posadas-cordoba