We schuiven aan in het Restaurante Albacar. Dat is niet zomaar een restaurant, maar een heus kasteelrestaurant, met een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het kasteel ligt hoog op een heuvel, zoals dat voor de meeste kastelen geldt.
Het kasteel is, alweer jaren geleden, omgetoverd tot een prachtig hotel met een fantastisch restaurant. We zijn deze dagen te gast in het Castillo de Monda en dan mag een avondje dineren in het aanwezige restaurant natuurlijk niet ontbreken! We kiezen een tafeltje in het sfeervolle restaurant en zijn erg nieuwsgierig naar een culinaire ervaring.
Restaurante Albacar, culinair pareltje in het Castillo de Monda

Het Restaurant
Eten in een kasteel, wie wil dat nou niet? En wat als dat eten nu ook nog eens voortreffelijk is. Je kunt het nu zelf ervaren in Restaurante Alcabar in het kasteelhotel in Monda.
Restaurante Albacar is gelegen op de 6de verdieping van het Castillo de Monda. Het restaurant is toegankelijk voor zowel gasten van het hotel als voor mensen die van buitenaf een leuk eetadres zoeken. Het restaurant is zowel geopend voor lunch als diner. De hotelgasten kunnen hier in de ochtend aanvullend genieten van het ontbijtbuffet.
Restaurante Albacar heeft een sfeervol binnengedeelte met zowel moderne als klassiek Moorse aspecten zoals de Moorse bogen en de fraaie, typisch Moorse, tegels. Eet je liever in de buitenlucht? Dan is er een ruim dakterras aanwezig waar je naast het fijne eten geniet van het prachtige uitzicht op de omgeving. Door de natuurlijke ligging midden in de Sierra de las Nieves is dit uitzicht echt een cadeautje.
De keuken
De keuken in Restaurante Albacar is internationaal met een Mediterrane twist. Of je nou liefhebber bent van vlees, vis of vegetarische gerechten, de keuze is reuze! In elk seizoen van het jaar worden er passende producten gebruikt die aansluiten bij het seizoen. Zo heeft het restaurant veel variatie in haar gerechten door het jaar heen.
Onze ervaring
Wij hebben erg genoten van onze eetervaring bij Restaurante Albacar. De fijne sfeer, goede bediening en de uitstekende gerechten zorgden voor een geslaagde avond. Allebei namen we een voor- en hoofdgerecht. Annelies koos voor een voorgerecht bestaande uit een fijne diversiteit aan groenten en ikzelf genoot van een overheerlijk stukje zalm. Als hoofdgerecht nam Annelies een gerecht met gnocchi en ik ging voor de kabeljauw met overheerlijke groenten. Het smaakte ons allemaal fantastisch. Ruimte voor een dessert hadden we helaas niet meer. Daarvoor komen we nog een keertje terug.
Kortom voor een sfeervolle en culinaire ervaring zit je bij Restaurante Albacar helemaal goed.
Restaurante Albacar
Jaap Schaafsma &
Arjan van de Vrande
Adres: Calle de la Villeta 6
Telefoon: +34 952 45 98 36
Mail: info@castillodemonda.com
Website: https://castillodemonda.com