Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië

MENU

olijfmolen-la-almazara-la-organic-ronda-philippe-starck

#125 La Almazara, een bijzondere olijfmolen in Ronda

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Ontbijt in Setenil de las Bodegas

Hoewel villa Ignacia een fijn ontbijt serveert, kiezen wij ervoor om vroeg op pad te gaan en in Setenil te ontbijten.

Setenil de las Bodegas is bekend van de woningen, winkeltjes en restaurants onder de rotsen. Een heerlijke, maar wel toeristische plaats om te bezoeken. Omdat wij lekker vroeg zijn, zijn er nog niet veel toeristen te spotten. De parkeergarage is nagenoeg leeg. 

Zo slenteren wij heerlijk op ons gemak door Setenil. Nemen een kijkje op de lokale markt en genieten van het zonnetje en het uitzicht. We vinden een fijn plekje voor ons ontbijt.  

calle-herreria-setenil-de-las-bodegas
straatje-setenil-de-las-bodegas-andalusie

Broodje en koffie

We bestellen een broodje, dat best groot uitvalt. Je weet hier nooit hoe groot het broodje is. We nemen er een manchado, een lekkere Spaanse koffie bij. 

op-het-terras-setenil-de-las-bodegas
ontbijt-in-setenil-de-las-bodegas
op-weg-naar-olijfmolen-la-almazara-la-organic-ronda

LA Almazara LA Organic

Op aanraden van Frank van El Muelle de Arriate, brengen we een bezoek aan de door Philippe Starck ontworpen olijfmolen. Het is een futuristisch oranje gebouw. De gids vertelt ons dat het materiaal steeds meer gaat verweren zodat het pand steeds meer integreert in het landschap.

Organische olijfolie

Het gebouw is een museum en tegelijkertijd een werkende olijfmolen. Er wordt organisch gewerkt, dus geen pesticiden in deze olie. We wandelen door de olijfboomgaard en krijgen veel uitleg. Ook in het museum, echt een interessant gebouw. Je kunt hier ook dineren en genieten van een prachtig uitzicht.

olijfoliemolen-la-almazara-la-organic-ronda-symbool
schacht-olijven-naar-pers-la-almazara-ronda

Proeverij Olijfolie

Na de tour en uitgebreide uitleg strijken we neer voor het proeven van de diverse olijfolie. Alle organisch, de een wat frisser dan de ander. Op het cupje staat een duidelijke instructie. Eerst verwarmen, dan ruiken en vervolgens pas proeven.

cupje-met-handleiding-proeven-olijfolie

Ronda

We eindigen de dag in Ronda. Daar is het best druk met toeristen. We parkeren bij het station en lopen naar de beroemde brug en dwalen door de straten. We strijken neer op een terrasje en drinken wat. Eten doen we later in een Italiaans tentje.

Ze hebben er fijne broodjes en pizza’s, die elke dag vers gemaakt worden.

Helaas worden deze opgewarmd in een magnetron. Dat vinden we jammer, want daardoor wordt het allemaal een beetje slap. We raken met de serveerster aan de praat en geven haar de suggestie om de magnetron te vervangen door een airfryer. Dat vindt ze wel een goed idee en ze gaat het doorgeven aan de eigenaresse. Wie weet, als we een volgende keer komen, krijgen we wel een knapperig broodje. ;o)

station-ronda
ronda-ruines
ronda-a-los-viajeros-romanticos
ronda-zicht-op-puente-nuevo

 Leuk of interessant artikel?

Deel het via jouw platform door op één van de onderstaande buttons te klikken!