Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
overzichtsfoto-la-tranca

Tapasbar La Tranca – Málaga

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Málaga, we weten de weg steeds beter te vinden in deze heerlijke stad en ook de plekjes om lekker te eten zijn ons nu goed bekend, maar met zoveel tapasbarretjes in de stad valt er nog heel veel uit te proberen, haha.

We lopen dit keer door Calle Carretería als we tegen Tapasbar La Tranca aanlopen. Een knus barretje met een gezellig terras. De uitstraling van de bar doet gelijk vermoeden dat dit een populaire bar is voor de Spanjaarden met de typische Spaanse inrichting. We besluiten naar binnen te gaan en een tafeltje te kiezen. Laat de tapas maar komen!

tapasbar-la-tranca-malaga

Tapasbar La Tranca een gezellig typisch Spaanse tapasbar in hartje Málaga

La Tranca is een knusse tapasbar met een leuke inrichting. Verschillende tafels hebben de vorm van een ton waar de tapas op geserveerd worden. De muren hangen vol met allerlei schilderijen en langspeelplaten wat een authentieke sfeer geeft. Op de achtergrond is leuke Spaanse muziek te horen wat tussen het gezellige Spaanse geroezemoes goed is te horen.

gezellige-drukte-bij-la-tranca
het-interieur-van-tapasbar-la-tranca

De tapas

La Tranca heeft heel veel te kiezen qua tapas. Vlees, vis of vegetarische tapas,  je kunt het hier allemaal bestellen. Weet je niet zo goed welke tapas je moet nemen? Bij de bar is een grote vitrine aanwezig waar je de verschillende tapas kan bekijken en vervolgens kunt aanwijzen.

Wij kozen voor een diversiteit aan tapas. De tortilla op basis van Spinazie vonden we een verassend lekkere tapa en ook de empanada’s gevuld met kaas en ui is een echte aanrader. De vlees en vis tapas waren eveneens heerlijke hapjes.

verschillende-tapas-bij-la-tranca
tortilla-op-basis-van-spinazie
tapasgerecht-van-rijst
de-vitrine-met-tapas-in-malaga

Creatieve presentatie van de rekening

Nadat je lekker bent uit gegeten en je wilt afrekenen doen ze dat bij La Tranca op een leuke en creatieve manier. Je krijgt namelijk geen bonnetje, maar met krijt wordt de bon voor je uitgeschreven op de bar. Het tovert een glimlach op ons gezicht en is zo een leuke afsluiting van ons bezoek aan La Tranca.

afrekenen-bij-tapasbar-la-tranca

In onze beleving is dit één van de leukste tapasbarretjes die we tot nu toe in Málaga zijn tegengekomen. Zeker als je van de authentieke Spaanse sfeer wilt genieten tijdens het eten van je tapas is dit een echte aanrader.

 

bar-la-tranca-hapjes-op-toonbank-malaga